ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ!

Παιδιά είμαστε της γης και του αστερόεντος ουρανού... Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία!Καλώς ήρθατε στη Σύγχρονη Ελληνική Αστρολογία! Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο μαγικό κόσμο των άστρων!!!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η ΑΕΝΑΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Ιούλ 2012 14:19 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 03 Ιουν 2007 15:17
Δημοσιεύσεις: 485
Τοποθεσία: Αθήνα
Η ΑΕΝΑΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ!

Εικόνα

(του Θωμά Γαζή)


Εάν οι "πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις" τότε και η απουσία πράξεων μιλάει εξίσου δυνατά! Μια τέτοια χαρακτηριστική «απουσία πράξεων» περιγράφει πολύ παραστατικά την τρέχουσα κατάσταση της αστρολογίας στην Ελλάδα: είναι 2012 και ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας ένας Πανελλήνιος Αστρολογικός Φορέας (Σωματείο, Ομοσπονδία, Ένωση ή όπως αλλιώς μπορούμε να το ονομάσουμε). Και αυτό τη στιγμή που σε όλες τις δυτικο-ευρωπαικές χώρες τέτοιοι φορείς έχουν δημιουργηθεί εδώ και 50 - 100 χρόνια! Και η Ελλάδα που θεωρείται η κοιτίδα της σύγχρονης ωροσκοπιακής αστρολογίας δεν έχει έναν τέτοιο φορέα!

Ένας Πανελλήνιος Αστρολογικός Φορέας δεν είναι τόσο σημαντικός από την άποψη της προάσπισης των συμφερόντων των Ελλήνων αστρολόγων όσο για την ανάπτυξη και προώθηση της ίδιας της Αστρολογίας στην Ελλάδα (που είναι πολύ πίσω! Ακόμη και οι Τούρκοι έχουν πιο ανεπτυγμένη Αστρολογία από μας)! Σε τελική ανάλυση ένας τέτοιος σύλλογος θα φανέρωνε την ύπαρξη "εξυψωμένων και φωτεινών ενεργειών" - που φαίνεται όμως να λείπουν από τη σημερινή Ελληνική αστρολογική κοινότητα. Ποτέ δε δημιουργήθηκε ένας Πανελλήνιος Αστρολογικός Φορέας στη χώρα μας - παρόλο που η αστρολογία έχει διαδοθεί σε απίστευτο βαθμό τα τελευταία 40 χρόνια. Γιατί άραγε αυτό το φαινόμενο της "αέναης ανυπαρξίας" Πανελληνίου Αστρολογικού Φορέα; Ποιες συνθήκες μέσα στην ελληνική αστρολογική κοινότητα εμποδίζουν την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου;

Ο διάσημος ζωγράφος Τσαρούχης (Υδροχόος) είπε κάποτε: "Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις". Οι νόμοι εφαρμόζονται μάλλον χαλαρά στη χώρα μας. Συνδυάστε το αυτό με το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η φτωχότερη χώρα της Δυτικής Ευρώπης - που περνάει τώρα μια τιτάνια κρίση - και με το γεγονός ότι η αστρολογία αποδίδει πολύ καλά στην Ελλάδα (δύο έως τρεις φορές το μέσο μισθό και σε αρκετές περιπτώσεις 5 - 10 φορές το μέσο μισθό!) και θα καταλάβετε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται σήμερα ότι είναι "αστρολόγοι" στην Ελλάδα! Έτσι, ένα τεράστιο κύκλωμα επιτήδειων και ακαλλιέργητων ανθρώπων κυριαρχεί στην Ελληνική αστρολογική σκηνή, βάζοντας βίαια στην άκρη, συκοφαντώντας ή ακόμη και εκφοβίζοντας τους (πραγματικά λίγους) Αστρολόγους με Παιδεία. Οι (πολλοί και ισχυροί) επιτήδειοι θεωρούν τους τελευταίους απλά σαν απειλή απέναντι στα δικά τους προσωπικά συμφέροντα. Ίσως αρχίσατε να υποψιάζεστε τώρα γιατί δεν υπάρχει αληθινός Πανελλήνιος Αστρολογικός Φορέας στη χώρα μας. Αυτή η "ανυπαρξία" είναι απόλυτα βολική για τις/τους πανίσχυρες/ους (αυτοαποκαλούμενες/ους) "αστρολόγους" που ελέγχουν τα τελευταία χρόνια τη σκηνή στην Ελλάδα!

Το 2009 έγινε μία (προφανώς όχι ειλικρινής - όπως μπορείτε να διαβάσετε στα αγγλικά εδώ) προσπάθεια για τη δημιουργία ενός Πανελλήνιου Αστρολογικού Φορέα. Συγκεντρώθηκαν 32 άνθρωποι και ψήφισαν μία προσωρινή Επταμελή Επιτροπή που θα έκανε όλες τις σχετικές προεργασίες για τη δημιουργία ενός Πανελλήνιου Αστρολογικού Φορέα. Προσωπικά, ψηφίστηκα σαν ένα από τα μέλη αυτής της επιτροπής. Όταν ήρθαμε στο θέμα της "πιστοποίησης" των αστρολόγων υποστήριξα ότι θα έπρεπε να πιστοποιούνται μόνο όσοι περνούσαν τις σχετικές εξετάσεις - αποδεικνύοντας έτσι τις γνώσεις τους και την ικανότητα τους. Παραδόξως όμως η πλειοψηφία της επιτροπής ήταν αντίθετη στην πρότασή μου, υποστηρίζοντας ότι η βασική προϋπόθεση για να "πιστοποιηθεί" ένας/μία αστρολόγος θα έπρεπε να είναι να εργάζεται αυτός/ή για περισσότερα από 5 χρόνια στις τηλεφωνικές αστρολογικές υπηρεσίες "90 11" ή να βλέπει πελάτες για περισσότερα από 5 χρόνια. Αν κάποιος/α κάλυπτε αυτή την προυπόθεση τότε αυτόματα θα έπρεπε να πιστοποιείται σαν "Αστρολόγος", χωρίς να περνάει κανένα απολύτως είδος εξετάσεων!

Το αστείο είναι ότι μετά από μόλις λίγες ημέρες η (αντιτιθέμενη σε μένα) πλειοψηφία της εν λόγω επιτροπής εξέδωσε - μετά από μία ιδιωτική μεταξύ τους "συνεδρίαση" - ένα ολότελα ψευδές ψήφισμα που με απέβαλε από την επιτροπή, θεωρώντας σαν αίτιο της αποβολής μου το ότι: "ο Θωμάς Γαζής δεν συνεργάζεται με την επιτροπή αλλά φροντίζει μόνο να προωθεί τα προσωπικά του συμφέροντα"! Και παρόλο που με απέβαλαν και με αντικατέστησαν με τη Μπέλα Κυδωνάκη στη συνέχεια η εν λόγω επιτροπή δεν ολοκλήρωσε κανένα απολύτως έργο! Αντίθετα, διαλύθηκε σιωπηλά λίγο αργότερα από τα ίδια της τα μέλη (τα οποία ξεπούλησαν έτσι το όραμα ενός Πανελλήνιου Αστρολογικού Φορέα)!

Tο φθινόπωρο του 2011 τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που ήταν υπεύθυνα για τη "σιωπηλή διάλυση" της προσωρινής Επταμελούς Επιτροπής ίδρυσαν (από κοινού με κάποιους στενούς "φίλους" τους) ένα ιδιωτικό - και κερδοσκοπικό από ότι φαίνεται - αστρολογικό κλαμπ με το όνομα: "Πάμε Αστρολογία" (μπορείτε να διαβάσετε γι' αυτό το κλαμπ εδώ).

Από κει και πέρα, κανείς/καμιά Έλληνας/ίδα αστρολόγος δε φαίνεται να ενοχλείται από αυτή την "ανυπαρξία" Πανελλήνιου Αστρολογικού Φορέα! Στις διάφορες ιστοσελίδες τους, στο Facebook κ.λ.π. θα δείτε όλους τους/τις διάσημους/ες ή ημι-διάσημους/ες Έλληνες/ίδες αστρολόγους να στρατεύονται με πάθος σε οποιοδήποτε άλλο είδος "ακτιβισμού" (υπέρ των "αγανακτισμένων", υπέρ των ζώων, υπέρ της χορτοφαγίας κ.λ.π.) αλλά ΠΟΤΕ υπέρ της ίδρυσης ενός Πανελλήνιου Αστρολογικού Φορέα. Αποφεύγουν επιμελημένα να κάνουν οποιαδήποτε αναφορά σε ένα τέτοιο Φορέα γιατί είναι απόλυτα βολεμένοι στην υφιστάμενη "άναρχη" κατάσταση, γιατί παίρνουν τώρα πολύ περισσότερα (σε χρήμα, σε αναγνώριση κ.λ.π.) από ότι τους αναλογεί και ένας δημοκρατικός Πανελλήνιος Αστρολογικός Φορέας το μόνο που θα έκανε θα ήταν να τους μειώσει τα προνόμια τους αυτά! Όσο για την ανάπτυξη της Ελληνικής Αστρολογίας ουδόλως φαίνεται να απασχολεί αυτούς τους ανθρώπους - που φαίνονται προσηλωμένοι αποκλειστικά στην προώθηση των δικών τους ατομικών συμφερόντων....

Η ανησυχητική πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί επιτήδειοι άνθρωποι και «κλίκες» που ελέγχουν σήμερα την αστρολογική σκηνή στην Ελλάδα - και εμπλέκονται τόσο μεγάλα επί μέρους οικονομικά και άλλα συμφέροντα - που δε φαίνεται πιθανό να συσταθεί ποτέ ένας αληθινός / δημοκρατικός Πανελλήνιος Αστρολογικός Φορέας - τουλάχιστον όχι μέσα στα επόμενα 20 χρόνια!

Θωμάς Γαζής

_________________
Σύγχρονη Ελληνική Αστρολογία
Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η ΑΕΝΑΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2017 21:21 
Χωρίς σύνδεση
Νέο μέλος
Νέο μέλος

Εγγραφή: 02 Μαρ 2017 13:53
Δημοσιεύσεις: 0
Κύριε Γαζή,
διάβασα με πολύ ενδιαφέρον την ανάρτησή σας. Μέσα από την πρώτη μου δημοσίευση στο forum θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου.
Τα τελευταία χρόνια κάνω μία έρευνα πάνω στην αστρολογία, με προσωπικό στόχο να μάθω την τέχνη αυτή σε βάθος με όσα μέσα μπορώ να έχω στην κατοχή μου.

Ξεκίνησα να συλλέγω βιβλία τόσο από Έλληνες συγγραφείς όσο κυρίως από το εξωτερικό. Απογοητεύτηκα οικτρά σε ένα τεράστιο ποσοστό. Παντελής έλλειψη τεχνικών, επεξήγησης, κατανόησης, μεθοδολογίας και το κυριότερο για μένα η αστρολογία που "διδάσκουν" είναι ένα κακέκτυπο ψυχολογικών ασαφειών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα βιβλία της κ.Ντάκου που αποτελούν την επιτομή του λεγόμενου "ψυχρού διαβάσματος" (cold reading) εμπλουτισμένο με εκφράσεις και ερμηνείες που παραπέμπουν άμεσα στο γνωστό Barnum (Forer) effect.

Μετά λύπης μου ανακάλυψα ότι οι περισσότερες πηγές που ασχολούνται με τον βασικό και ουσιαστικό ρόλο της αστρολογίας, δηλαδή την πρόβλεψη, είναι ελάχιστες, και στην πλειοψηφία τους μη διαθέσιμες (έχουν αποσυρθεί από τις εκδόσεις). Όσο δε για την μεθοδολογία και υπολογιστική τεχνική χαρτών, το υλικό είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

Έχοντας έρθει σε επαφή με αξιόλογους αστρολόγους του εξωτερικού, συνειδητοποίησα ότι και οι πάλαι ποτέ φορείς όπως η AFA (American Federation of Astrologers), αλλά και Ροδοσταυρικές κοινότητες που δίδασκαν ενεργά στο παρελθόν στην Ευρώπη, ενώ είχαν ξεκινήσει με εξαιρετική και πολλά υποσχόμενη πρώτη ύλη, έχουν καταλήξει να προάγουν ένα new age fast food.

Η σημερινή εικόνα των εκπροσώπων της Αστρολογίας στην πλειοψηφία είναι επιεικώς επονείδιστη. Ασφαλώς και ευτυχώς υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις στο χώρο.

Η σύσταση οποιουδήποτε Πανελλήνιου Αστρολογικού Φορέα θα ήταν εφικτή μόνο εφόσον όλα τα μέλη ακολουθούν μία κοινή γραμμή με ξεκάθαρη ταυτότητα και στόχους. Εσείς θα γνωρίζετε από προσωπική πείρα ότι αυτό στους κύκλους των Αστρολόγων είναι σχεδόν ακατόρθωτο, κυρίως γιατί το "εγώ" είναι πάντα πιο δυνατό από το "εμείς".

Προσωπικά προτιμώ την "ανυπαρξία" ενός τέτοιου φορέα, γιατί μόνο μεγαλύτερο χάος, παραπληροφόρηση και τσαρλατανισμό θα επέφερε στον τομέα της Αστρολογίας.

Κλείνοντας θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι δεν μέμφομαι κανέναν αστρολόγο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά εκφράζω τη δυσαρέσκειά μου για το έργο που μέχρι στιγμής έχουν δώσει στο κοινό μέσα από δημοσιεύσεις. Καθώς επίσης, να υπενθυμίσω ότι είμαστε στον 21ο αιώνα και απολαμβάνουμε πληθώρα υπηρεσιών μέσω της τεχνολογίας και θα ήθελα να προ(σ)καλέσω όλους τους επαγγελματίες αστρολόγους που έχουν γνώσεις και εμπειρία και θέλουν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην μόρφωση των επόμενων γενεών να γράψουν, να εκδώσουν, και να διδάξουν.
Αυτό όμως που πρέπει να γίνει πρωτίστως είναι η αναθεώρηση και ο επαναπροσδιορισμός της ίδιας της φύσης και της χρήσης της Αστρολογίας.

Με εκτίμηση.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η ΑΕΝΑΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2018 16:16 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 03 Ιουν 2007 15:17
Δημοσιεύσεις: 485
Τοποθεσία: Αθήνα
lilithchild έγραψε:
..................................
...................................
...................................

Με εκτίμηση.


Αγαπητέ/ή κύριε/α, κλείνετε το όμορφο κείμενο σας με την έκφραση "με εκτίμηση" αλλά αποφεύγετε να γράψετε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο. Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που δεν πάει μπροστά η Αστρολογία στη χώρα μας, η "βαριά μυστικοπάθεια" της πλειοψηφίας των Ελλήνων που ασχολούνται με την Αστρολογία...

_________________
Σύγχρονη Ελληνική Αστρολογία
Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum