ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Παιδιά είμαστε της γης και του αστερόεντος ουρανού... Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία!

Καλώς ήρθατε στη Σύγχρονη Ελληνική Αστρολογία! Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο μαγικό κόσμο των άστρων!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 17 Δημοσιεύσεις ] 

Ποιο στοιχείο του ωροσκοπίου πιστεύετε ότι είναι πιο ισχυρό;
Ο Ήλιος 7%  7%  [ 2 ]
Η Σελήνη 14%  14%  [ 4 ]
Ο Ωροσκόπος 10%  10%  [ 3 ]
Ο συνδυασμός των παραπάνω τριών 62%  62%  [ 18 ]
Κάτι άλλο 7%  7%  [ 2 ]
Σύνολο ψήφων : 29
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΠΟΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Ιουν 2008 01:19 
Χωρίς σύνδεση
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

ΠΟΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ;

Εικόνα

- Ο Ήλιος

- Η Σελήνη

- Ο Ωροσκόπος

- Ο συνδυασμός των παραπάνω τριών

- Κάτι άλλο (αναφέρετέ το)

Ας ψηφίσουμε και ας... συζητήσουμε!

Ο πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάσταχτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Ιουν 2008 13:24 
Χωρίς σύνδεση
Αστεράκι
Αστεράκι
Άβαταρ μέλους

Θεωρώ πολύ σημαντικό σ' ένα ωροσκόπιο τις θέσεις των δεσμών της σελήνης.
Είναι καλό να γνωρίζεις ποιές από τις τάσεις που νιώθεις μέσα σου σε οδηγούν "μπροστά" σ' αυτά που τώρα πρέπει να ασχοληθείς και να μην μένεις στα παλιά.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Ιουν 2008 18:49 
Χωρίς σύνδεση
Νέο μέλος
Νέο μέλος
Άβαταρ μέλους

Θεωρώ τον συνδυασμό Ήλιου - Σελήνης - Ωροσκόπου το πιο ισχυρό στοιχείο σε ένα ωροσκόπιο.

Όχι ότι και τα άλλα δεν είναι, αλλά τα 3 αυτά στοιχεία δημιουργούν μαζί το βασικό "σχέδιο" στην προσωπικότητα π.χ. ενός ανθρώπου και τα υπόλοιπα προσθέτουν τα επί μέρους στοιχεία της προσωπικότητας του!

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Ιουν 2008 02:20 
Χωρίς σύνδεση
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Ανθούλα Τσιαντάκη έγραψε:
Θεωρώ πολύ σημαντικό σ' ένα ωροσκόπιο τις θέσεις των δεσμών της σελήνης.
Είναι καλό να γνωρίζεις ποιές από τις τάσεις που νιώθεις μέσα σου σε οδηγούν "μπροστά" σ' αυτά που τώρα πρέπει να ασχοληθείς και να μην μένεις στα παλιά.

Αν και ψήφισα το "συνδυασμό των παραπάνω τριών", συμφωνώ με την αγαπητή φίλη!

Οι Δεσμοί της Σελήνης μας βοηθούν να σηματοδοτήσουμε την πορεία μας στην τωρινή μας ενσάρκωση.

Βέβαια, σε αυτό πιστεύω ότι συντελεί και ολόκληρο το ωροσκόπιό μας!

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Ιουν 2008 12:05 
Χωρίς σύνδεση
Αστεράκι
Αστεράκι
Άβαταρ μέλους

Καλημέρα, ισως δεν το έθεσα πολύ καλά.

Θεωρώ πολύ σημαντικό σ' ένα ώροσκόπιο τους δεσμούς της σελήνης, γιατί σου δίνουν πληροφορίες και την δυνατότητα να μπορέσεις να επέμβεις στο ωροσκόπιο σου και να κάνεις μερικούς μετασχηματισμούς. Ίσως είναι η μοναδική θέση που μπορείς """εύκολα""" να αλλάξεις την "δυναμική" του ωροσκοπίου σου.

Για να γίνω ακόμη πιο σαφής θα δώσω το προσωπικό μου παράδειγμα.
Έχω βόρειο δεσμό στους Διδύμους και νότιο στον Τοξότη (φυσικά δεν μπορούμε να δούμε αυτές τις θέσεις αποκομμένες από τον υπόλοιπο χάρτη). Είναι θεωρώ (αν μπορούσαμε να δώσουμε τους χαρακτηρισμούς καλό - κακό) μια "κακιά" θέση. Το να έρχεσαι έχοντας μέσα σου μια έντονη αγριότητα, μια έντονη τάση ελευθερίας, μια άρνηση για την κοινωνία, δεν το θεωρώ ότι καλύτερο. Και είναι μια θέση, ο νότιος δεσμός που σε "τραβάει", όπως ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο, σαν να εκφράζει την "αδράνεια της ύλης". Και να θες να ξεφύγεις το θεωρώ πολύ δύσκολο αν δεν σε βοηθάει και ο υπόλοιπος χάρτης, όπως θεωρώ και στην δική μου περίπτωση.

Κάποια στιγμή, πάντως αποφάσισα να το κάνω ως πείραμα. Να κάνω από μόνη μου κινήσεις, ώστε να δραστηριοποιηθεί περισσότερο ο Βόρειος δεσμός των διδύμων, που κλείνει μέσα του πολύ κοινωνική δραστηριότητα. Ανέλαβα, λοιπόν την προεδρία ενός συλλόγου, γραμματέας σ' έναν άλλο σύλλογο, τομεάρχης σ' έναν άλλο και πολλές άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, ώστε να δω αν θα δραστηριοποιηθεί ο Βόρειος Δεσμός και υπάρξει μια άλλη δυναμική στο ωροσκόπιο μου.

Βέβαια, δεν κατακρίνω τελείως τον Νότιο Δεσμό. Απλά θεωρώ, ότι πρέπει να μετασχηματίσουμε το "υλικό" του.
Δυστυχώς, είναι φτωχή η γλώσσα για να εκφράσουμε τέτοιες έννοιες, οπότε θα χρησιμοποιήσω μια εικόνα.
Θεωρώ τον Νότιο Δεσμό ως τις ρίζες ενός δέντρου και τον Βόρειο Δεσμό ως τα κλαδιά του δένδρου. Ούτε είναι καλό να ξεράνουμε ή να αποκοπούμε από τις ρίζες, αλλά ούτε να μείνουμε πάλι εκεί, μέσα στο χώμα.
Όπως το δέντρο αντλεί μέσα από τις ρίζες πολύτιμα συστατικά μέσα από το χώμα και το νερό, αλλά ταυτόχρονα απελευθερώνεται και δίνει τα κλαδιά, έρχεται σε επαφή με τον "ήλιο", τον "αέρα" και αποκτά δυνατότητες για φύλλα, άνθη και καρπούς...

Περιμένω και τη δική σου ιδέα, γύρω από αυτές τις "θεωρίες" μου.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Ιουν 2008 21:59 
Χωρίς σύνδεση
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Ανθούλα Τσιαντάκη έγραψε:
Θεωρώ πολύ σημαντικό σ' ένα ώροσκόπιο τους δεσμούς της σελήνης, γιατί σου δίνουν πληροφορίες και την δυνατότητα να μπορέσεις να επέμβεις στο ωροσκόπιο σου και να κάνεις μερικούς μετασχηματισμούς. Ίσως είναι η μοναδική θέση που μπορείς """εύκολα""" να αλλάξεις την "δυναμική" του ωροσκοπίου σου.

Για να γίνω ακόμη πιο σαφής θα δώσω το προσωπικό μου παράδειγμα.
Έχω βόρειο δεσμό στους Διδύμους και νότιο στον Τοξότη (φυσικά δεν μπορούμε να δούμε αυτές τις θέσεις αποκομμένες από τον υπόλοιπο χάρτη). Είναι θεωρώ (αν μπορούσαμε να δώσουμε τους χαρακτηρισμούς καλό - κακό) μια "κακιά" θέση. Το να έρχεσαι έχοντας μέσα σου μια έντονη αγριότητα, μια έντονη τάση ελευθερίας, μια άρνηση για την κοινωνία, δεν το θεωρώ ότι καλύτερο. Και είναι μια θέση, ο νότιος δεσμός που σε "τραβάει", όπως ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο, σαν να εκφράζει την "αδράνεια της ύλης". Και να θες να ξεφύγεις το θεωρώ πολύ δύσκολο αν δεν σε βοηθάει και ο υπόλοιπος χάρτης, όπως θεωρώ και στην δική μου περίπτωση.

Κάποια στιγμή, πάντως αποφάσισα να το κάνω ως πείραμα. Να κάνω από μόνη μου κινήσεις, ώστε να δραστηριοποιηθεί περισσότερο ο Βόρειος δεσμός των διδύμων, που κλείνει μέσα του πολύ κοινωνική δραστηριότητα. Ανέλαβα, λοιπόν την προεδρία ενός συλλόγου, γραμματέας σ' έναν άλλο σύλλογο, τομεάρχης σ' έναν άλλο και πολλές άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, ώστε να δω αν θα δραστηριοποιηθεί ο Βόρειος Δεσμός και υπάρξει μια άλλη δυναμική στο ωροσκόπιο μου.

Βέβαια, δεν κατακρίνω τελείως τον Νότιο Δεσμό. Απλά θεωρώ, ότι πρέπει να μετασχηματίσουμε το "υλικό" του.
Δυστυχώς, είναι φτωχή η γλώσσα για να εκφράσουμε τέτοιες έννοιες, οπότε θα χρησιμοποιήσω μια εικόνα.
Θεωρώ τον Νότιο Δεσμό ως τις ρίζες ενός δέντρου και τον Βόρειο Δεσμό ως τα κλαδιά του δένδρου. Ούτε είναι καλό να ξεράνουμε ή να αποκοπούμε από τις ρίζες, αλλά ούτε να μείνουμε πάλι εκεί, μέσα στο χώμα.
Όπως το δέντρο αντλεί μέσα από τις ρίζες πολύτιμα συστατικά μέσα από το χώμα και το νερό, αλλά ταυτόχρονα απελευθερώνεται και δίνει τα κλαδιά, έρχεται σε επαφή με τον "ήλιο", τον "αέρα" και αποκτά δυνατότητες για φύλλα, άνθη και καρπούς...

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα αγαπητή μου φίλη...

Συγχαρητήρια για το συλλογισμό σου!!! :lol: :lol: :lol:

Φιλικά

Ο πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάσταχτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Ιουν 2008 23:42 
Χωρίς σύνδεση
Αστεράκι
Αστεράκι
Άβαταρ μέλους

Ψήφισα τον Ήλιο (μια και είναι και ο κυβερνήτης του ζωδίου μου), γιατί πιστεύω ότι είναι ο πυρήνας της προσωπικότητάς μας!

Εικόνα

Διάβασα κάπου (νομίζω ότι εσείς το έχετε γράψει) ότι η γυναίκα λειτουργεί περισσότερο με τη Σελήνη της, ισχύει αυτό;;;

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιουν 2008 00:18 
Χωρίς σύνδεση
Επόπτης
Επόπτης
Άβαταρ μέλους

το "δεν ξερω" γιατι λείπει απο τις απαντήσεις?????? :lol:

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιουν 2008 00:24 
Χωρίς σύνδεση
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

ecstasea έγραψε:
το "δεν ξερω" γιατι λείπει απο τις απαντήσεις?????? :lol:

Το δεν ξέρω ισοδυναμεί, επίσης και με το "Κάτι άλλο"!

Θεώρησα πως αυτή η επιλογή ταιριάζει καλύτερα.

Φιλικά

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιουν 2008 00:26 
Χωρίς σύνδεση
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Παιδί από τ' αστέρια έγραψε:
Ψήφισα τον Ήλιο (μια και είναι και ο κυβερνήτης του ζωδίου μου), γιατί πιστεύω ότι είναι ο πυρήνας της προσωπικότητάς μας!

Εικόνα

Διάβασα κάπου (νομίζω ότι εσείς το έχετε γράψει) ότι η γυναίκα λειτουργεί περισσότερο με τη Σελήνη της, ισχύει αυτό;;;

Πολύ σωστά και ισχύει!

Ο άντρας λειτουργεί περισσότερο με τον Ήλιο του και η γυναίκα με τη Σελήνη της!

Φιλικά

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιουν 2008 03:18 
Χωρίς σύνδεση
Αστεράκι
Αστεράκι
Άβαταρ μέλους

Πιστεύω ότι πιο ισχυρό στοιχείο είναι ο Ήλιος και η Σελήνη!

Ψήφισα, λοιπόν, το "Κάτι άλλο".

Έχω Ωροσκόπο Ταύρο, αλλά δε νομίζω ότι ταιριάζει με τη φύση μου.

Περισσότερο λειτουργώ σαν λιοντάρι, που είναι η Σελήνη μου.

Έχω, βέβαια και τις... λόξες της Παρθένου!!!! sad smiley eyeroll

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Η πρώτη μου απάντηση σαν νέο μέλος...ΑΛΟΧΑ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Ιούλ 2008 15:57 
Χωρίς σύνδεση
Νέο μέλος
Νέο μέλος

Κατά την ταπεινή μου άποψη ψηφίζω το κάτι άλλο και συγκεκριμένα θα τολμήσω (καθότι αρχάριος) να πώ πως πιστεύω οτι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση που να αφορά όλους μας ταυτόχρονα.
Με το σκεπτικό ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός, έτσι και το κάθε ωροσκόπιο πιστεύω πως έχει το δικό του προσωπικό στοιχείο που το ισχυροποιεί. Π.χ. μπορεί δύο άτομα να έχουν τον Ήλιο σαν ισχυρό στοιχείο στο χάρτη τους, αλλα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Το "γιατί" καθορίζει την απάντηση. :idea: :idea:

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Αύγ 2008 23:42 
Χωρίς σύνδεση
Νέο μέλος
Νέο μέλος
Άβαταρ μέλους

Ψήφισα ότι ισχύουν και τα τρία αλλά πιστεύω πώς δεν είναι μόνο αυτά...

Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και τις όψεις που κάνουν με τους υπόλοιπους πλανήτες, ειδικά τους εσωτερικούς, για να κατανοήσουμε την προσωπικότητα του καθενός...

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Ποιο στοιχείο του ωροσκοπίου πιστεύετε ότι είναι πιο ισχ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Νοέμ 2008 22:30 
Χωρίς σύνδεση
Νέο μέλος
Νέο μέλος

Μάρω Ιωαννίδου έγραψε:
Ποιο στοιχείο του ωροσκοπίου πιστεύετε ότι είναι πιο ισχυρό;

Εικόνα

- Ο Ήλιος

- Η Σελήνη

- Ο Ωροσκόπος

- Ο συνδυασμός των παραπάνω τριών

- Κάτι άλλο (αναφέρετέ το)

Ας ψηφίσουμε και ας... συζητήσουμε!

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Ιαν 2009 01:38 
Χωρίς σύνδεση
Νέο μέλος
Νέο μέλος
Άβαταρ μέλους

Πριν κάποια χρόνια θα έλεγα απερίφραστα πως το στοιχείο που με επηρεάζει περισσότερο είναι ο ωροσκόπος μου. Ωστόσο τα τελευταία 3 χρόνια νιώθω πως είμαι σε μια διαδικασία αλλαγής. Μια αλλαγή που ωστόσο ακόμα δεν γνωρίζω την κατάληξη της, αλλά που έχει εμφανίσει με έντονο τρόπο και τα άλλα στοιχεία του ζωδιακού μου, όπως τον Ήλιο και τη Σελήνη μου. Επομένως ψήφισα και τα τρία και προσθέτω πως διαβάζοντας την περιγραφή για την επιρροή του Άρη στα ζώδια, εξεπλάγην όταν συνειδητοποίησα πόσο ισχυρή είναι η επιρροή του Άρη που έχω, στη συμπεριφορά μου. Περιγραφή καρμπόν... :smt131 :smt142

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: ΠΟΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Οκτ 2009 03:43 
Χωρίς σύνδεση
Αστεράκι
Αστεράκι
Άβαταρ μέλους

Ψήφισα, και το πιστεύω ότι είναι συνδυασμός και των 3. Δηλαδή ο Ήλιος, η Σελήνη, καθώς και ο ωροσκόπος μας, μας επηρεάζουν στη ζωή μας!!!

Εικόνα

"Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις" (Πάολο Κοέλιο)

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: ΠΟΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Φεβ 2012 19:04 
Χωρίς σύνδεση
Νέο μέλος
Νέο μέλος
Άβαταρ μέλους

ηθελα να πω τον ηλιο,αλλα πιστευω οτι η σεληνη ειναι αυτη που μας καθοριζει.
η σκεψη μας,το συναισθημα μας,η μανα κανει οτι ειναι τα παιδια.
καλως η κακως αυτο που γινομαστε,εξαιτιας της μανας ειναι ή και απο την ελλειψη της ακομα.
το πιστευω πολυ αυτο

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 17 Δημοσιεύσεις ] 

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για: