Ανθούλα Τσιαντάκη έγραψε:
Θεωρώ πολύ σημαντικό σ' ένα ώροσκόπιο τους δεσμούς της σελήνης, γιατί σου δίνουν πληροφορίες και την δυνατότητα να μπορέσεις να επέμβεις στο ωροσκόπιο σου και να κάνεις μερικούς μετασχηματισμούς. Ίσως είναι η μοναδική θέση που μπορείς """εύκολα""" να αλλάξεις την "δυναμική" του ωροσκοπίου σου.
Για να γίνω ακόμη πιο σαφής θα δώσω το προσωπικό μου παράδειγμα.
Έχω βόρειο δεσμό στους Διδύμους και νότιο στον Τοξότη (φυσικά δεν μπορούμε να δούμε αυτές τις θέσεις αποκομμένες από τον υπόλοιπο χάρτη). Είναι θεωρώ (αν μπορούσαμε να δώσουμε τους χαρακτηρισμούς καλό - κακό) μια "κακιά" θέση. Το να έρχεσαι έχοντας μέσα σου μια έντονη αγριότητα, μια έντονη τάση ελευθερίας, μια άρνηση για την κοινωνία, δεν το θεωρώ ότι καλύτερο. Και είναι μια θέση, ο νότιος δεσμός που σε "τραβάει", όπως ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο, σαν να εκφράζει την "αδράνεια της ύλης". Και να θες να ξεφύγεις το θεωρώ πολύ δύσκολο αν δεν σε βοηθάει και ο υπόλοιπος χάρτης, όπως θεωρώ και στην δική μου περίπτωση.
Κάποια στιγμή, πάντως αποφάσισα να το κάνω ως πείραμα. Να κάνω από μόνη μου κινήσεις, ώστε να δραστηριοποιηθεί περισσότερο ο Βόρειος δεσμός των διδύμων, που κλείνει μέσα του πολύ κοινωνική δραστηριότητα. Ανέλαβα, λοιπόν την προεδρία ενός συλλόγου, γραμματέας σ' έναν άλλο σύλλογο, τομεάρχης σ' έναν άλλο και πολλές άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, ώστε να δω αν θα δραστηριοποιηθεί ο Βόρειος Δεσμός και υπάρξει μια άλλη δυναμική στο ωροσκόπιο μου.
Βέβαια, δεν κατακρίνω τελείως τον Νότιο Δεσμό. Απλά θεωρώ, ότι πρέπει να μετασχηματίσουμε το "υλικό" του.
Δυστυχώς, είναι φτωχή η γλώσσα για να εκφράσουμε τέτοιες έννοιες, οπότε θα χρησιμοποιήσω μια εικόνα.
Θεωρώ τον Νότιο Δεσμό ως τις ρίζες ενός δέντρου και τον Βόρειο Δεσμό ως τα κλαδιά του δένδρου. Ούτε είναι καλό να ξεράνουμε ή να αποκοπούμε από τις ρίζες, αλλά ούτε να μείνουμε πάλι εκεί, μέσα στο χώμα.
Όπως το δέντρο αντλεί μέσα από τις ρίζες πολύτιμα συστατικά μέσα από το χώμα και το νερό, αλλά ταυτόχρονα απελευθερώνεται και δίνει τα κλαδιά, έρχεται σε επαφή με τον "ήλιο", τον "αέρα" και αποκτά δυνατότητες για φύλλα, άνθη και καρπούς...
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα αγαπητή μου φίλη...
Συγχαρητήρια για το συλλογισμό σου!!!
Φιλικά