ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ!

Παιδιά είμαστε της γης και του αστερόεντος ουρανού... Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία!Καλώς ήρθατε στη Σύγχρονη Ελληνική Αστρολογία! Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο μαγικό κόσμο των άστρων!!!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2007 20:15 
Χωρίς σύνδεση
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 03 Ιουν 2007 17:52
Δημοσιεύσεις: 608
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ

Εικόνα

Ο Ουράνιος Αγγελικός κόσμος όπως τον γνωρίζουμε από τις γραφές. Δημιουργήθηκε από το Θεό πριν από τη δημιουργία του ορατού κόσμου και του ανθρώπου. Και είναι γνωστό, πως ο αριθμός των Αγγέλων είναι ανυπολόγιστα μεγάλος. Και με τι καταπληκτική Σοφία και καθεστηκυία τάξη, σε αυτό το στράτευμα του Ουρανού δημιουργήθηκε η Αγγελική Ιεραρχία!

Οι Άγγελοι διαφέρουν μεταξύ τους, στην εκπαίδευση και στους διάφορους βαθμούς της χάριτος τους. Οι Αρχάγγελοι, οι μεγάλοι ευαγγελιστές των μυστηρίων του Θεού, είναι όλοι μεγάλοι και ένδοξοι. Ενισχύουν την ιερή πίστη στους ανθρώπους και διαφωτίζουν το μυαλό τους με τη γνώση και την κατανόηση του θελήματος του Θεού.

Οι Αρχάγγελοι έχουν εργαστεί πολύ στενά με την ανθρωπότητα κατά την διάρκεια της Γήινης ιστορίας της και οι άνθρωποι έχουν εξοικειωθεί αρκετά με τις ενέργειές τους. Οι Άγγελοι και Αρχάγγελοι λειτουργούν υποστηρικτικά για όλους τους πολιτισμούς, για όλες τις θρησκείες, σε όλο τον πλανήτη με διάφορα ονόματα ανάλογα με την κάθε πολιτιστική παράδοση.

Αρχάγγελοι, η λέξη είναι ελληνικής προέλευσης και μεταφράζεται ως "Επικεφαλείς Άγγελοι" ή "ανώτεροι Άγγελοι". Ο όρος "Αρχάγγελοι" εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ελληνική παγανιστική λογοτεχνία πριν από τη χριστιανική εποχή. Σύμφωνα με την Ουράνια Ιεραρχία, λαμβάνουν χώρα ακριβώς πάνω από τους Αγγέλους, Η θρησκευτική μας παράδοση αναφέρεται σε εφτά Αρχαγγέλους. Περίπου εφτά Αρχαγγέλους αναφέρουν και άλλες θρησκευτικές παραδόσεις.

Σε όλες τις πεποιθήσεις και τις παραδόσεις το όνομα του κάθε Αρχάγγελου είναι ιερό και ερμηνεύεται σε σχέση με τον Θεό. Όλοι οι Αρχάγγελοι έχουν ισχυρές θεραπευτικές και προστατευτικές ιδιότητες, ο κάθε Αρχάγγελος όμως εργάζεται για συγκεκριμένες θεραπείες.

Οι Ιερές Παράδοσεις μάς διδάσκουν τα ονόματα των επτά αρχηγών των αγγελικών δυνάμεων: Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ, Ουριήλ, Σαλαθιήλ, Ιεγουδιήλ και Βαραχιήλ (ενίοτε συμπληρώνεται και ένας όγδοος, ο Ιερεμιήλ).

Επικεφαλής είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ (ο "Ανώτατος διοικητής"), ο ηγέτης των στρατιών των Αγγέλων και των ανθρώπων στην παγκόσμια μάχη τους με τον Σατανά. Το όπλο του Μιχαήλ είναι η πύρινη ρομφαία.

Ο Αρχάγγελος Ουριήλ, σαν μια Ουράνια φωτιά, είναι προστάτης εκείνων που αφοσιώθηκαν στις τέχνες και τις επιστήμες.

Αρχάγγελος Ιεγουδιήλ ευλογεί τους ασκητές, για την προστασία τους από τις δυνάμεις του κακού. "Ιεγουδιήλ" σημαίνει "αυτός που δοξάζει το Θεό". Απεικονίζεται με χρυσό στεφάνι στο δεξί του χέρι και τριπλό μαστίγιο στο αριστερό.

Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ απεικονίζεται να οδηγεί με το δεξί χέρι του τον Τωβίτ και με το αριστερό μία αλαβάστρινη ιατρική θήκη. Ο Ραφαήλ είναι γνωστός σαν Ουράνιος θεραπευτής.

Ο Αρχάγγελος Βαραχιήλ παίζει το ρόλο του διανομέα στα υψηλότερα οφέλη των απλών εργαζομένων, κυρίως των αγροτών. Απεικονίζεται με ροζ λουλούδια και να κρατά στο χέρι του ένα λευκό τριαντάφυλλο κοντά στο στήθος του.

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είναι περισσότερο γνωστός για τη συμμετοχή στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Ο Αρχάγγελος Σαλαθιήλ σημαίνει "πρεσβευτής προς τον Θεό". Απεικονίζεται με χαμηλωμένο το πρόσωπο και τα μάτια του, κρατώντας τα χέρια του στο στήθος σε στάση προσευχής.

Ο Αρχάγγελος Ιερεμιήλ είναι ο τελευταίος και απεικονίζεται με τη ζυγαριά στο χέρι. Το όνομα του σημαίνει "το έλεος του Θεού". Είναι ο Αρχάγγελος των προφητικών ονείρων και αυτός που βοηθά τις ψυχές που μόλις αποχώρησαν να κάνουν ανασκόπηση της ζωής τους.

Οι Αρχάγγελοι είναι πάντα κοντά μας! Και μας προστατεύουν κάθε στιγμή!

ΑΜΗΝ!

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάσταχτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2007 22:27 
Χωρίς σύνδεση
Αστεράκι
Αστεράκι
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 04 Ιουν 2007 21:44
Δημοσιεύσεις: 65
Οι 7 Μέγιστοι Αρχάγγελοι
(κατά την επικρατεστερη εκδοχή):

Μιχαήλ -
Γαβριήλ -
Ουριήλ - Άγγελος του Κεραυνού, του Τρόμου και της Λύτρωσης..
προστάτης της Μουσικής και των Μαγισσων..
Το όνομά του σημαίνει «Η Φωτιά του Θεού» ..
άλλο ονομα: Βερβόιλ..
Λεγετε ότι ανηκει στα Σεραφείμ ή στα Χερουβείμ..
κυβερνά τα Τάρταρα..
προειδοποίησε τον Νόε για τον Κατακλυσμό..
τιμώρησε τον Μωυσή όταν απέτυχε να κάνει περιτομή στον γιό του..
Ραφαήλ - Αναήλ - Προστάτης της Αγάπης, του Έρωτα και του Γάμου..

Σαμουήλ - Ο Αγγελιοφόρος του Θεού..Πολεμιστής της Βίας και της Φωτιάς.. προστατεύει από κινδύνους, δινει θάρρος...

Σαχιήλ - Πλούτου, Δικαιοσύνης.. βοηθαει στην οικογένεια οικονομική ευημερία και στην κοινωνική υπόληψη.. Προστάτης του Νόμου..

Σε διάφορες Γραφές εμφανιζονται και και οι παρακατω αρχαγγελοι:

Αδαβιήλ - Πιθανα άλλο όνομα του Σαχιήλ.
Αζαριήλ - προστάτης της Προφητείας και των Απόκρυφων Γνώσεων σχετικά με την Ζωή. Πιθανα άλλο όνομα του Ραζιήλ.
Ασραήλ - Φύλακας των επίγειων θησαυρών.. αναφέρεται ως Άγγελος του Θανάτου.. πιθανα άλλο ένα όνομα του Ουριήλ.
Ζαδκιήλ - «Η Αρετή του Θεού».. αγγελος του Ελέους.
..εκείνος που κράτησε το χέρι του Αβραάμ για να μην θυσιάσει τον Ισαάκ, κατά μερικους.. στέκεται στο πλάι του Μιχαήλ σε μάχη του με τον Σατανά.
Ζοφιήλ - «Η Ομορφιά του Θεού».. ο πρώτος Αρχάγγελος που εμφανίζεται στην Βίβλο, ως εκείνος που εξόρισε τον Αδάμ και την Εύα..
Καμουήλ - «Αυτός που Βλέπει τον Θεό»... Άγγελος της Καταστροφής αλλά και Άγγελος του Κήπου της Γεσθημανής.. αναφέρεται ένας από τους έκπτωτους Αγγέλους,σε μερικες γραφες..
Κασσιήλ - Άγγελος του Πεπρωμένου και Προστάτης των ηλικιωμένων.
Οριφιήλ - για μερικούς ένας από τους Αρχάγγελους ενώ για άλλους ένας Οφανείμ..αναφέρεται και ως ο Άγγελος της Αποκάλυψης.
Ουζιήλ - στέκεται δίπλα στον θρόνο του Θεού.. αναφέρεται και ως ο προστάτης, οδηγητής της Αιγύπτου.
Ραγουήλ - «Ο Φίλος του Θεου>>... υπεύθυνος για την συμπεριφορά των Θείων πλασμάτων.. Αναφέρεται πως κατά την Ημέρα της Κρίσης, θα είναι εκείνος που θα καλέσει τους Αγγέλους να τιμωρήσουν τους αμαρτωλούς.
Ραζιήλ - «Το Μυστικό του Θεού».. Προστάτης των Θείων Μυστηρίων και της Απόκρυφης Γνώσης.. αναφέρεται ως εκείνος που καθοδηγεί τους θνητούς όταν γράφουν ιερά κείμενα και τους προσφέρει Θεϊκή έμπνευση.
Ραμιήλ - «Το Έλεος του Θεού». Κυβερνήτης των Θεϊκών Οραμάτων αφου κριθούν.. αναφέρεται ως ένας από τους Κρατούντες.
Σαλαθιήλ - το όνομα σημαίνει «Ρώτησα τον Θεό».
Σαρακαήλ - Κατά το Βιβλίο του Ενόχ, υπεύθυνος για τους θνητούς που κανουν αμαρτωλές σκέψεις.. Συχνά ταυτίζεται με τον Ουριήλ.
Σαριήλ - «Η Εντολή του Θεού».. προστάτης της Γνώσης .. ένας από τους Στρατηγούς των Αγγελικών Στρατιών σε μάχη..μαζί με τον Ραγουήλ, αποφασίζει για την τύχη των θνητών και Θείων πλασμάτων που ξεφεύγουν

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2021 18:50 
Χωρίς σύνδεση
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 03 Ιουν 2007 17:52
Δημοσιεύσεις: 608
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ, ΒΙΝΤΕΟ!


_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάσταχτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum