ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Παιδιά είμαστε της γης και του αστερόεντος ουρανού... Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία!Καλώς ήρθατε στη Σύγχρονη Ελληνική Αστρολογία! Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο μαγικό κόσμο των άστρων!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ "ΥΠΕΡ-ΑΝΤΗΧΗΣΗ" ΤΩΝ 500 ΧΡΟΝΩΝ (και η Ευρώπη)!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Φεβ 2023 15:14 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 03 Ιουν 2007 16:17
Δημοσιεύσεις: 486
Τοποθεσία: Αθήνα
Η ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ "ΥΠΕΡ - ΑΝΤΗΧΗΣΗ" ΤΩΝ 500 ΧΡΟΝΩΝ (και η αμετάκλητη υποβάθμιση της Ευρώπης)!

Εικόνα

(του Θωμά Γαζή)


Παρακολουθούσα τις προάλλες τον γεωπολιτικό αναλυτή Κωνσταντίνο Γρίβα να λέει ότι ο σημερινός πόλεμος στην Ουκρανία σηματοδοτεί - μεταξύ άλλων - το οριστικό τέλος της 500ετούς ευρωπαϊκής κυριαρχίας στον κόσμο! Την αμετάκλητη δηλαδή μετατροπή της Ευρώπης σε μια "υποτελή ήπειρο", στην περιφέρεια των νέων γεωπολιτικών πρωταγωνιστών του κόσμου (Αμερική από τη μια και Ρωσία - Κίνα από την άλλη)!

Η φράση του καθηγητή Γρίβα "γινόμαστε μάρτυρες του τέλους ενός κύκλου 500 ετών" μου χτύπησε μια αστρολογική χορδή! Βλέπετε, μια περίοδος 500 ετών είναι αρκετά σημαντική, αστρολογικά μιλώντας. Κάθε 500 χρόνια (περίπου) πραγματοποιείται στον ουρανό μια σύνοδος Ποσειδώνα/Πλούτωνα. Μια σύνοδος που θεωρείται σημαντική στην Κοσμική Αστρολογία! Μπορεί σήμερα να μην έχουμε σύνοδο Ποσειδώνα / Πλούτωνα στον ουρανό μας - ούτε είχαμε πριν από 500 χρόνια - αλλά η σχέση του Πλούτωνα με τον Ποσειδώνα (η μεταξύ τους "φάση") είναι σήμερα ακριβώς η ίδια όπως ήταν πριν από 500 χρόνια: Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερo, σχηματίζοντας ένα "αύξον" Εξάγωνο μεταξύ τους (με πολύ μεγάλη ανοχή βέβαια). Αυτό σημαίνει ότι κατά κάποιο τρόπο βιώνουμε τώρα - σε συλλογικό και σε "υπερβατικό" επίπεδο - ένα είδος "zeitgeist" (πνεύμα των καιρών) που είναι παρόμοιο με αυτό που βίωσε η ανθρωπότητα πριν από 500 χρόνια (θα επεκταθώ σε αυτό λίγο παρακάτω)!

Η σημασία, όμως, αυτού του 500ετούς πλανητικού κύκλου δεν τελειώνει εδώ. Γιατί αυτή η περίοδος των 500 ετών συμπίπτει με τον "συντονισμό" πολλών εξωτερικών πλανητών ταυτόχρονα! Επιτρέψτε μου να σας δείξω τι εννοώ.

Για να ξεκινήσουμε με τον πιο εξωτερικό πλανήτη, τον Πλούτωνα, αυτός ο "κοντορεβιθούλης" (αλλά πανίσχυρος) πλανήτης ολοκληρώνει μια τροχιά γύρω από τον Ήλιο κάθε 248 χρόνια (247,94 για την ακρίβεια). Έτσι, σε μια περίοδο 500 ετών ο Πλούτωνας έχει ολοκληρώσει 2 τροχιές γύρω από τον Ήλιο (όχι ακριβώς αλλά σχεδόν)! Αυτό σημαίνει ότι αν γνωρίζουμε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Πλούτωνας σε μια συγκεκριμένη χρονιά μπορούμε να βρούμε σε ποιο ζώδιο βρισκόταν 500 χρόνια πριν: πιθανότατα στο ίδιο ζώδιο - ή σε κάποιο από τα δύο γειτονικά του.

Ο πλανήτης Ποσειδώνας ολοκληρώνει μια τροχιά γύρω από τον Ήλιο κάθε 165 χρόνια (164,81 για την ακρίβεια). Αν διαιρέσουμε τώρα το 500 με το 165 θα πάρουμε έναν αριθμό που είναι εκπληκτικά κοντά στον αριθμό 3! Που σημαίνει ότι σε μια περίοδο 500 χρόνων ο Ποσειδώνας διαγράφει τρεις τροχιές γύρω από τον Ήλιο! Άρα κάθε 500 χρόνια ο Ποσειδώνας βρίσκεται πιθανότατα στο ίδιο ζώδιο - ή σε κάποιο από τα δύο γειτονικά του.

Περνώντας τώρα στον Ουρανό, αυτός ο εκκεντρικός πλανήτης ολοκληρώνει μια τροχιά γύρω από τον Ήλιο κάθε 84 χρόνια (84,02 για την ακρίβεια). Αν διαιρέσουμε τώρα το 500 με το 84 θα πάρουμε έναν αριθμό που είναι αρκετά κοντά στον αριθμό 6! Έτσι, σε μια περίοδο 500 ετών ο Ουρανός έχει ολοκληρώσει έξι τροχιές γύρω από τον Ήλιο! Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζοντας σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ουρανός σε μια συγκεκριμένη χρονιά μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πιθανότατα βρισκόταν στο ίδιο ακριβώς ζώδιο 500 χρόνια πριν από αυτή τη χρονιά - ή διαφορετικά σε κάποιο από τα δύο γειτονικά του).

Ας δούμε τώρα αν αυτό λειτουργεί και με τον Κρόνο. Ο πλανήτης των δακτυλίων ολοκληρώνει μια τροχιά γύρω από τον Ήλιο κάθε 29 χρόνια (29,46 για την ακρίβεια). Αν διαιρέσουμε τώρα το 500 με το 29 θα πάρουμε έναν αριθμό που είναι πολύ κοντά στον αριθμό 17! Έτσι, σε μια περίοδο 500 ετών ο Κρόνος έχει ολοκληρώσει δεκαεπτά τροχιές γύρω από τον Ήλιο! Άρα, αν γνωρίζουμε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Κρόνος σε ένα συγκεκριμένο έτος, μπορούμε να βρούμε σε ποιο ζώδιο βρισκόταν 500 χρόνια πριν: πιθανότατα στο ίδιο ζώδιο - ή διαφορετικά σε ένα από τα δύο γειτονικά του. Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Ότι πριν από 500 χρόνια οι πλανήτες Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας μπορεί να βρίσκονταν στα ίδια ακριβώς ζώδια που βρίσκονται σήμερα!

Ποιες είναι οι πιθανότητες μιας τέτοιας σύμπτωσης; Πολύ λίγες! Βλέπετε, ερεύνησα τα τελευταία 7000 χρόνια (με το αστρολογικό πρόγραμμα "Solar Fire 9") και ανακάλυψα ότι οι πλανήτες Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας δεν είχαν ξαναβρεθεί ποτέ στις θέσεις που βρίσκονται σήμερα - εκτός από μία συγκεκριμένη περίοδο: γύρω στο 1522 μ.Χ.!

Ποιο σημαντικό γεγονός συνέβη το 1522 μ.Χ.; Εκείνη τη χρονιά ιδρύθηκε στην αμερικάνικη ήπειρο η πρώτη "μέγα" υπερατλαντική ευρωπαϊκή αποικία, η "Νέα Ισπανία" (στη θέση της αυτοκρατορίας των Αζτέκων, που ο Κορτέζ είχε κατακτήσει μόλις τον προηγούμενο χρόνο - μιλάμε για το σημερινό Μεξικό)! Ξεκίνησε έτσι ο πολυ-αιώνιος κύκλος των μεγάλων ευρωπαϊκών κατακτήσεων και αποικήσεων ανά τον κόσμο!

Τι βλέπουμε όμως σήμερα; Μια Ευρώπη παρηκμασμένη πλέον, άβουλη και ανίσχυρη, παθητικό θεατή του πολέμου της Ουκρανίας - πίσω από τον οποίο κρύβεται η θανάσιμη διαμάχη οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων από τη μια της Αμερικής και από την άλλη της Ρωσίας - Κίνας! Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι η Κοσμική Αστρολογία δικαιώνει με τον τρόπο της τη θέση του καθηγητή Κωνσταντίνου Γρίβα!

Θωμάς Γαζής

Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

_________________
Σύγχρονη Ελληνική Αστρολογία
Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Terms of Service | Privacy Policy | Cookie Settings | Report the forum