ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Παιδιά είμαστε της γης και του αστερόεντος ουρανού... Το μονοπάτι προς την αυτογνωσία!Καλώς ήρθατε στη Σύγχρονη Ελληνική Αστρολογία! Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο μαγικό κόσμο των άστρων!

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 5 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Αύγ 2009 20:22 
Χωρίς σύνδεση
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 03 Ιουν 2007 18:52
Δημοσιεύσεις: 664
Τοποθεσία: Ουράνια πολιτεία
Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Εικόνα

Ο Διαλογισμός είναι μία μορφή πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση, την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων από τη συνειδητότητα του υποκειμένου. Σκοπός του διαλογισμού είναι η άντληση γνώσης ή και εμπειριών άμεσα, χωρίς τη χρήση των αισθητηρίων οργάνων του ανθρώπου ή οποιασδήποτε πηγής πληροφόρησης. Γενικότερα θεωρείται και μέσο ψυχικής χαλάρωσης και ευεξίας.

Ο διαλογισμός απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις προκειμένου να επιτευχθεί. Η πρώτη είναι η αδιατάρακτη συγκέντρωση της προσοχής μας σε ένα αντικείμενο. Η δεύτερη είναι η δημιουργία ενός είδους διπλής προσοχής. Το ένα σκέλος της κατευθύνεται προς το παρατηρούμενο αντικείμενο – εσωτερικό ή εξωτερικό, και το άλλο σκέλος στρέφεται προς τον εαυτό μας που ασκεί τη διαδικασία της παρατήρησης. Δεν παρατηρούμε απλώς κάτι, έστω και με εστιασμένη προσοχή, αλλά είμαστε συνειδητοί ότι το κάνουμε.

Αυτό είναι ένα σημείο κλειδί στην όλη διαδικασία του διαλογισμού, δηλαδή η δημιουργία ενός εσωτερικού “παρατηρητή”. Το πρώτο στάδιο είναι η χαλάρωση και η συγκέντρωση του νου. Το δεύτερο στάδιο είναι η δημιουργία της διπλής προσοχής, το να έχουμε επίγνωση του εαυτού μας καθώς εστιάζεται στο αντικείμενο της συγκέντρωσής του.

Οι ευρύτατα διαδεδομένες σύγχρονες απόψεις θεωρούν τον διαλογισμό ως ένα είδος χαλάρωσης, απαλλαγής από το άγχος, μια κατάσταση όπου “οραματιζόμαστε” ευχάριστες σκηνές ειδυλλιακών τοπίων, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική κ.λ.π. Στη πραγματικότητα όμως έχουμε να κάνουμε με μια βαθύτατα μυστικιστική διαδικασία διότι αποκτούμε την συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι είμαστε κάτι περισσότερο από τον κοινό καθημερινό εαυτό μας. Κάτι που ζει μέσα του, τον παρατηρεί και τον κατευθύνει.

Ο διαλογιζόμενος εισέρχεται σε μια κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης, εστιασμένης προσοχής και εσωτερικής σιγής, η οποία μπορεί να βιωθεί σε οποιαδήποτε στιγμή της καθημερινότητάς μας, χωρίς να απαιτεί ειδικές προϋποθέσεις απομόνωσης, ειδικών στάσεων του σώματος, διατροφής, θρησκευτικών πεποιθήσεων, κ.α. Μπορεί και πρέπει να ασκηθεί μέσα στη “δίνη” των καθημερινών μας υποχρεώσεων, χωρίς να τις διαταράσσει ή να διαταράσσεται από αυτές. Σημαντικό κλειδί για την απόλυτη χαλάρωση είναι ο έλεγχος της αναπνοής η οποία πρέπει να είναι αργή και σταθερή.

Επόμενο βήμα μετά τη σωματική χαλάρωση και πριν την εστίαση του νου είναι η χαλάρωσή του. Ο νους χαλαρώνει με την απαλή στροφή του από τη “δίνη” αρνητικών ή αγχωτικών σκέψεων στην συνειδητή δημιουργία σκέψεων που αφορούν στην πνευματική μας ταυτότητα και φύση: Σκέψεις όπως “είμαι ένα γαλήνιο πνευματικό όν” ή και ερωτήσεις που γίνονται με πηγαίο ενδιαφέρον προς τον εαυτό όπως “ποιος είμαι στ' αλήθεια; τί ον είμαι; είμαι μόνο αυτό που βλέπουν τα φυσικά μου μάτια;”, “τί είναι η γαλήνη;”, μπορούν να φέρουν τον διαλογιζόμενο από το στάδιο της σκέψης στο στάδιο της εσωτερικής εμπειρίας της κάθε σκέψης. Η εσωτερική εμπειρία αρετών όπως η γαλήνη θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι συνώνυμη με τα θετικά βιώματα τα οποία με τη σειρά τους αναβαθμίζουν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου.

Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE% ... F%8C%CF%82

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάσταχτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2009 22:02 
Χωρίς σύνδεση
Αστεράκι
Αστεράκι
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 05 Ιουν 2008 01:08
Δημοσιεύσεις: 49
Τοποθεσία: Κοντά στ' αστέρια!
Εάν θέλεις να ζήσεις μια πιο ολοκληρωμένη ζωή, πρώτα θα χρειαστεί να γνωρίσεις τις δυνατότητές σου, τι είσαι πραγματικά.O Διαλογισμός είναι ο δρόμος για να το γνωρίσεις αυτό. Είναι η μεθοδολογία της επιστήμης της επίγνωσης.

Η ομορφιά της εσωτερικής επιστήμης είναι ότι καθιστά ικανό οποιονδήποτε επιθυμίσει να εξερευνήσει και να πειραματιστεί με τον εσωτερικό του κόσμο, να το κάνει αυτό μόνος του. Χάνεται έτσι η εξάρτηση από κάποια εξωτερική εξουσία, η ανάγκη της σύνδεσης με κάποιο οργανισμό, και η υποχρέωση να δεχτεί κανείς μια ορισμένη ιδεολογία. Μόλις καταλάβεις τα βήματα, βαδίζεις στο δρόμο με το δικό σου, ατομικό τρόπο.

Πολλές διαλογιστικές μέθοδοι σού συστήνουν να καθήσεις ακίνητος και σιωπηλός. Αλλά για τους περισσότερους από μας, το στρες που έχει συσσωρευτεί στο σώμα-νου το καθιστά αυτό δύσκολο. Πριν αρχίσουμε να ελπίζουμε ότι θα βρούμε πρόσβαση στην εσωτερική δύναμη της συνειδητότητας, χρειάζεται να απαλλαγούμε από τις εντάσεις μας.

Οι Ενεργητικοί Διαλογισμοί του Όσσο σχεδιάστηκαν σταδιακά από τον Oσσo με επιστημονικό τρόπο για να μας δώσουν την δυνατότητα να εκφράσουμε και να βιώσουμε συνειδητά τα καταπιεσμένα μας αισθήματα και συναισθήματα και να μάθουμε το κόλπο τής παρατήρησης των μοντέλων των συνηθειών μας με έναν καινούργιο τρόπο.

Όμως τι ακριβώς είναι ο Διαλογισμός;
Και πώς να ξεκινήσει κανείς;

ΔYNAMIKOΣ ΔIAΛΟΓΙΣΜΟΣ

Αυτός ο ωριαίος διαλογισμός αποτελεί έναν γρήγορο, εντατικό και βαθύ τρόπο για την κατάργηση παλιών μοτίβων που είναι αποτυπωμένα μέσα στο σώμα-νου, τα οποία κρατούν τον άνθρωπο φυλακισμένο στο παρελθόν του, ενώ θα βιώσει την ελευθερία, την παρατήρηση, τη σιωπή και την ειρήνη που βρίσκονται κρυμμένες πίσω από τους τοίχους της φυλακής εκείνης. Ο διαλογισμός αυτός πρέπει να γίνεται νωρίς το πρωί, τότε που ΄΄όλη η φύση αρχίζει να ζωντανεύει, η νύχτα έχει φύγει, ο ήλιος ανατέλλει και το κάθε τι γίνεται συνειδητό και σε εγρήγορση΄΄.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ

Αυτός ο ωριαίος ΄΄αδελφός διαλογισμός΄΄ προς τον Δυναμικό διαλογισμό του OSHO είναι καλύτερο να γίνεται κατά τη δύση του ήλιου ή αργά το απόγευμα. Καθώς αφήνεσαι να τρέμεις και να χορεύεις στα πρώτα δυο στάδια, σε βοηθά αυτό να ΄΄λιώσεις΄΄ την πέτρινή σου ύπαρξη, σε όποιο σημείο βρίσκεται καταπιεσμένη και μπλοκαρισμένη η ενέργειά σου. Μπορεί μετά η ενέργεια να κυλήσει, να χορέψει και να μεταμορφωθεί σε μακαριότητα και χαρά. Τα τελευταία δυο στάδια επιτρέπουν στην ενέργεια να κυλήσει κατακόρυφα, να προχωρήσει προς τα πάνω μπαίνοντας στη σιωπή. Πρόκειται για ένα πολύ αποτελεσματικό τρόπο για να ησυχάσεις και να χαλαρώσεις στο τέλος της ημέρας.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΑΤΑΡΑΖ

Νάταρατζ είναι η ενέργεια του χορού. Πρόκειται για τον χορό ως ολικό διαλογισμό, όπου εξαφανίζεται κάθε εσωτερική διαίρεση και απομένει μια λεπτή, χαλαρή επίγνωση. Εχει τρία στάδια, συνολικής διάρκειας 65 λεπτών.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΑΝΤΑΜΠΡΑΜΑ

Το Νανταμπράμα είναι διαλογισμός με τον ήχο μμμ -μέσω της εκφοράς του ήχου αυτού καθώς και κινήσεων των χεριών, διάφορα αλληλοσυγκρουόμενα μέρη σου αρχίζουν και συντονίζονται και φέρνεις την αρμονία σε όλη σου την ύπαρξη. Επειτα, με τον νου και το σώμα εντελώς ενωμένα, ΄΄ξεγλιστράς από τον έλεγχό τους΄΄ και γίνεσαι παρατηρητής και των δυο. Η παρατήρηση αυτή από τα έξω είναι εκείνο που φέρνει ειρήνη, σιωπή και μακαριότητα. Ο διαλογισμός διαρκεί 1 ώρα.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ DEVAVANI

Σε αυτόν τον ωριαίο διαλογισμό, μπαίνει σε κίνηση μια απαλή, άγνωστη γλώσσα και μιλάει μέσω του διαλογιστή, ο οποίος γίνεται ένας άδειος αγωγός. Χαλαρώνει βαθιά το νου και δημιουργεί εσωτερική ειρήνη. Αν τον κάνεις ως το τελευταίο πράγμα το βράδυ, δημιουργεί επίσης και βαθύ ύπνο.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΚΟΥΡΙΣΑΝΚΑΡ

Ο ΄Οσσο λέει ότι, αν γίνει σωστά η αναπνοή στο πρώτο στάδιο αυτού του ωριαίου διαλογισμού, το διοξείδιο του άνθρακα στο αίμα θα σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι τόσο ψηλά όσο στο Γκουρισάνκαρ (το Εβερεστ). Το ΄΄ψηλά΄΄ αυτό μεταφέρεται και στα επόμενα στάδια της απαλής ματιάς, της απαλής και αυθόρμητης κίνησης και της σιωπηλής ακινησίας.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΛΑ

Κάθε κύκλος περιέχει ένα κέντρο. Στα πρώτα τρία στάδια αυτής της ωριαίας ενεργητικής και ισχυρής τεχνικής, στόχος είναι η ΄΄επικέντρωση΄΄, μέσω της δημιουργίας ενός κύκλου ενέργειας. Επειτα, στο τέταρτο στάδιο, έρχεται η χαλάρωση.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΡΟΒΙΛΙΣΜΑΤΟΣ

Ο στροβιλισμός είναι μια πολύ παλιά τεχνική των Σούφι. Ενώ κινείται όλο σου το σώμα, αποκτάς επίγνωση της ίδιας σου της ύπαρξης, του παρατηρητή στο κέντρο που είναι ακίνητος. Μαθαίνεις να είσαι ένας παρατηρητής που δεν ταυτίζεται, ευρισκόμενος στο κέντρο του κυκλώνα. Αυτό τον ωριαίο διαλογισμό είναι καλύτερο να τον κάνεις με άδειο το στομάχι, ξυπόλητος και φορώντας φαρδιά ρούχα.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ™

Αυτός ο ωριαίος, ενεργητικός, επικεντρωτικός διαλογισμός βασίζεται σε τεχνικές των Σούφι, τις οποίες τις ανέπτυξε περισσότερο και τις διεύρυνε ο ΄Οσσο. Χρησιμοποιώντας την αναπνοή και μια σειρά συντονισμένων κινήσεων του σώματος που τις ακολουθεί το στροβίλισμα, η ενέργειά σου επικεντρώνεται στο χάρα, στο κέντρο της ΄΄ενέργειας της ζωής΄΄ κάτω από τον αφαλό. Από εκεί μπορείς να παρατηρείς το νου και να βιώνεις την επίγνωση και την πληρότητα -με το σώμα κινούμενο προς κάθε κατεύθυνση, με το κέντρο να μένει ακίνητο.

Η ΤΕΧΝΗ TΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Οι ομιλίες του Όσσo στην ηχητική τους μορφή αποτελούν κλειδί για να καταλάβεις τη σιωπή. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ομιλία χρησιμοποιείται για να προσφέρει την εμπειρία της ακρόασης, όχι για την απόκτηση γνώσης αλλά για την άμεση βίωση του δικού σου κέντρου ακινησίας, σιωπής και ήσυχης επίγνωσης.

ΤΖΙΜΠΕΡΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Μέθοδος εκτόνωσης που χρησιμοποιεί τον ήχο και την κίνηση του σώματος, το Τζίμπερις (αλαμπουρνέζικα) έχει περιγραφεί από τον Osho σαν «ένας από τους πιο επιστημονικούς τρόπους για να καθαρίσει κανείς το νου του». Ακολουθείται από μια καθοδηγούμενη χαλάρωση που οδηγεί σε κατάσταση πλήρους παράδοσης.

Από το http://www.osho.com/Main.cfm?Area=Medit ... uage=Greek

_________________
Star knight
Τίποτα δεν χάνεται... αν αξίζει!!!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Αύγ 2009 23:05 
Χωρίς σύνδεση
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 04 Ιουν 2007 21:03
Δημοσιεύσεις: 173
Τοποθεσία: Ουράνια Πεδία
Πέρα από το μυαλό υπάρχει η συνειδητότητα. Δεν σου έχει δοθεί απ' έξω, δεν είναι μία ιδέα, και δεν υπάρχει μέχρι τώρα κανένα πείραμα που να έχει βρει κάποιο κέντρο στο μυαλό που αντιστοιχεί στη συνειδητότητα.

Όλη η δουλειά η του διαλογισμού είναι να φέρει επίγνωση σε ότι είναι το μυαλό και να σε βοηθήσει να αποταυτιστείς από αυτό.

Ο διαχωρισμός αυτός είναι η μεγαλύτερη επανάσταση που μπορεί να συμβεί στον άνθρωπο. Μόνο έτσι μπορείς να ζήσεις πιο χαρούμενος, πιο ολόκληρος και να ζήσεις τη ζωή σου με ομορφιά.

Αυτό, όμως, είναι δυνατό μόνο αν έχει ξυπνήσει ο δάσκαλος μέσα σου. Τώρα ο δάσκαλος κοιμάται. Και το μυαλό, ο υπηρέτης, παίζει το ρόλο του δασκάλου. Και ο υπηρέτης, δεν είναι καν ο υπηρέτης σου, έχει φτιαχτεί από τον έξω κόσμο, ακολουθεί τους κανόνες του.

Όταν η συνειδητότητά σου πάρει φωτιά, καίει όλη τη σκλαβιά που έχει φτιάξει το μυαλό. Δεν υπάρχει πιο σημαντική ευδαιμονία από την ελευθερία που νιώθεις όταν έχεις γίνει ο ΑΦΕΝΤΗΣ του πεπρωμένου σου!

OSHO

_________________
space heart Εικόνα (Ιωάννα)
Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν, όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου, δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Μάιος 2010 21:50 
Χωρίς σύνδεση
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 03 Ιουν 2007 18:52
Δημοσιεύσεις: 664
Τοποθεσία: Ουράνια πολιτεία
Γεια σας αγαπητοί μου φίλοι

Από την προσωπική μου εμπειρία και μελέτη, έχω καταλήξει πως ο διαλογισμός μας βοηθάει να έρθουμε σε στενότερη επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό μας, τους Οδηγούς μας κ.λ.π. Να μάθουμε, δηλαδή, να "ακούμε" καλύτερα!!!

Ανάλογα το επίπεδο που βρίσκεται κάθε ψυχή (το πόσο δουλεμένη ή εξελιγμένη είναι), ανάλογες τεχνικές ή "σκηνικά" χρειάζονται.

Προσωπικά, αυτό που σας συστήνω είναι να είσαστε χαλαροί, αλλά και σε εγρήγορση. Μπορείτε να διαλογιστείτε την ώρα που κάνετε διάφορες δουλειές, που περιποιείστε π.χ. τα φυτά σας, την ώρα που οδηγείτε, που κάνετε μπάνιο κ.ο.κ. Δεν είναι υποχρεωτικό να στηθείτε κάπου και ντε και καλά να "ακούσετε" πληροφορίες! Για παράδειγμα, τα ωραιότερα μηνύματα τα έχω "ακούσει" την ώρα που ανεβαίνω τη σκάλα στο σπίτι!

Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί και το κυριότερο! Να κάνουμε πάντα θετικές σκέψεις και να γεμίζουμε την καρδιά μας με Αγάπη!!!

_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάσταχτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Φεβ 2022 17:23 
Χωρίς σύνδεση
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 03 Ιουν 2007 18:52
Δημοσιεύσεις: 664
Τοποθεσία: Ουράνια πολιτεία
Voice of Enigma (Διαλογισμός και χαλάρωση)


_________________
Μάρω Ιωαννίδου
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Ο πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάσταχτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του...


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 5 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum